Update uit groep 6/7

Schoter Duijn nieuws van 26-04-2024

Beste ouder(s)/verzorger(s), 

 

Het is alweer de laatste week voor de meivakantie. We zijn nog bezig met het thema Tweede Wereldoorlog. Deze week lag de focus meer op vrijheid en herdenken. Dinsdag zijn groep 7 en 8 naar de Vijfsprong gegaan, voor de overdracht van het monument van groep 8 naar groep 7. De kinderen vonden het interessant. We hebben ook een speurtocht gedaan in de buurt van de school, met allemaal vragen over de Tweede Wereldoorlog. De kinderen mochten hun Denkboek meenemen en vulden de antwoorden in op hun blaadje. De uitkomst van de speurtocht was: Wij herdenken.  

 

Met begrijpend lezen leerden we over de hongerwinter en de bevrijding van Nederland. We hebben gekeken naar oorlogsmonumenten: staat die ook bij ons in de buurt? Wat betekenen die monumenten?  

Ook hebben we besproken wat vrijheid is. We hebben het gehad over de ’4 freedoms’ van Winston Churchill: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrij zijn van armoede en vrij zijn van angst. Deze 4 waren volgens hem de belangrijkste voorwaarden om je vrij te voelen.  

 

Voor spelling stond deze week voor groep 6 de toets van blok 7 op het programma. De toets is verdeeld in een blokdictee en een grammaticatoets. Groep 7 heeft ook het blok afgerond en deze afgesloten met een signaaldictee.

 

Met rekenen is groep 6 veel aan het herhalen en afmaken geweest, waarna ze de toets van blok 6 hebben gemaakt. Hierin ging het over getallen tot 100.000 schattend op een getallenlijn plaatsen, betekenis van kommagetallen bij maten en geld, sommen als 463-248 zonder tekort en sommen als 423-248 met tekort. Ook het aflezen van de analoge klok met secondes kwam naar voren. 

Groep 7 leert in dit blok over het vermenigvuldigen van sommen als 12x64 en 36x65, percentages aflezen en inkleuren gekoppeld aan breuken, en lengtematen herleiden, ordenen en optellen met hele getallen en kommagetallen.  

 

We hebben de week vandaag afgesloten met de koningsspelen. Het was een feestelijke en gezellige dag.

 

Fijne meivakantie gewenst!  

 

Met vriendelijke groet,  

Yannick en Aniek 

mayholiday mayholiday