Welkom op de pagina van groep 5/6! Wij zijn een groep van 23 kinderen. Dit is de gezelligste groep van de school met een leuke juf. Wij zijn heel erg creatief en altijd enthousiast. Op deze pagina kunnen jullie al onze leuke activiteiten zien.

Groetjes,

Groep 5/6

Welkom in groep 5 6

In groep 5/6 zijn geheimen enveloppen op het digibord. Op elke envelop staat een cijfer met een hartje er omheen. 

Met de klas gingen wij raden wat dat zou betekenen. Valentijnsdag? Over nieuwe schooljaar? 

Uiteindelijk zijn we er achtergekomen dat het te maken heeft met het aantal dagen dat wij nog samen in de klas zijn. Elke envelop heeft een leuke opdracht voor die dag. 

activiteiten laatse schooldagen

Samen gaan wij het schooljaar leuk en gezellig afsluiten!

Vandaag gingen wij met taal schrijven, spreken en luisteren oefenen. Groep 5 ging zijn eigen verhaal schrijven. Groep 6 ging leren om informatie uit hun geschiedenisboek in eigen woorden kort samen te vatten.

De verhalen gingen wij buiten met wandel en wissel uit aan elkaar vertellen. Het was erg leuk om naar elkaars verhalen te luisteren. 

taal spreken en luisteren 2 

We zijn blij dat we weer op school aan het werk zijn. Afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met lezen, taal, spelling en rekenen. 

Een paar leuke opdrachten van afgelopen weken: 

We hebben een spelling droedel gemaakt. Dit is een tekening waarbij je allerlei lijnen door elkaar tekent. Vervolgens ga je in ieder vakje woorden schrijven van een gekozen spellingscategorie. Het lijkt wel kunst! 

Spelling droedel 1  spelling droedel 2

Ook zijn we bezig geweest met het schrijven en tekenen van een stripverhaal.

stripverhaal

Een andere leuke opdracht is de eigenschappen naam. We gingen onze naam onder elkaar schrijven. Voor iedere letter van je naam moest je een eigenschap bedenken die bij jou past. 

eigenschappen naam

Even een kleine sfeer impressie hoe sommige kinderen van groep 5/6 bezig zijn thuis met school. 

Groep 5 6 thuis aan werk